Od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
Opis slike
Vlažna vročina je kombinacija vlage in vročine. Vlaga je v večini primerov posledica oslabljenega delovanja vranice, ki slabo pretvarja hrano in povzroča patološko vlago. Vročina lahko nastane zaradi uživanja "ognjene" hrane (začinjene, pekoče, ocvrte, mastne, alkohola itd.) ali pa nastane zaradi pretiranih ali potlačenih čustev in stresov. Ko se ti dve sestavini združita, nastane tako imenovana vlažna toplota, ki jo lahko primerjamo z lepilom, ki zatesni tkiva. To je podobno konceptu kroničnega vnetja, ki ga pozna zahodna medicina.
Vlažna vročina v jetrih in žolčniku:
Okužba telesne površine:
Napad na kožo in mišice:
Napad na sklepe:
Vdor v vranico in želodec:
Načela prehranjevanja se ne razlikujejo bistveno od tistih, ki veljajo za diete, namenjene odpravljanju vročine in izsuševanju vlage. Deleži sestavin hrane so podobni, le delež ogljikovih hidratov je nekoliko manjši (20-30 %), namesto živalskih beljakovin pa je več stročnic in soje. Ali je surova hrana primerna, je odvisno od stopnje prisotne vlage. Poskusiti je treba z različnimi razmerji med surovimi, kuhanimi in z ogljikovimi hidrati bogatimi živili.
Splošna načela
Izogibajte se
Slez je eno najdlje gojenih žit na svetu, ki ima razstrupljevalne in diuretične lastnosti. Pomaga pri bruhanju, driski, prebavnih motnjah, zlatenici, dizuriji, tumorjih, bolečinah v mišicah in sklepih, ki jih povzročata vlaga in veter, upočasnjuje rast rakavih celic ter odstranjuje sluz.
Priprava lachrymation:
Uporaba vode iz solz: