Od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
Vročina v telesu se kaže z:
Akutne podobe vročine
Kronične podobe vročine
Na splošno v bližini toplote in ognja: Zelena, špinača, blitva, kumare, solata, redkev, šparglji, jajčevci, ohrovt, kitajsko zelje, paradižnik, brokoli, cvetača, bučke, jabolka, hruške, melona, jajčevci, pšenica, ječmen, tofu, tempeh, sojino mleko, jogurt, kalčki munga in lucerne, morske alge, spirulina, meso rakovic.
Za vroč želodec: riž, ječmen, ovsena kaša, banane, avokado, kumare, špinača, solata, rukola, vodna kreša, zelje (kuhano ali sok), tofu, sojino mleko, jogurt.
Pri jetrni vročini: Vmes je treba vzeti v zakup: poprovo meto, fižol mungo in njegove kalčke, zeleno, repo, belo redkev (daikon), morske alge, solato, regrat, kumare, vodno krešo, vodno krešo, jajčevce, tofu.
Kreša, jabolka, hruške, breskve, jagode, limona, redkev, buče, zelje, cvetača, špinača, mangold, vodna kreša.
Za vročo kri: jajčevci, špinača, blitva, mangold, blitva, kaki, limona, zelena, solata, olive.
Prepovedana živila
Vse, kar je vroče, pikantno, ocvrto, pečeno, na žaru in začinjeno: čili, cimet, ingver, kari, črni poper, česen, gorčica, hren, kava, čokolada, segreta rastlinska olja, rdeče meso (zlasti jagnjetina), piščanec, trd alkohol, rdeče vino, kis, kozice, kozice bogomoljke, sir, jajca, pretirano sol, arašidi.
Potrebujemo:
Postopek: