Od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
Sestavine: 30 g posušenih gob Shiitake
100 g pancete
2 stroka česna
2 šalotki
125 g brizge
70 ml smetane
300 g graha (svežega)
250 g masla
belo polsladko vino
vinski kis
nekaj kapljic olja drobnjaka
poper
sol
Sestavine: 400 g gladke moke
4 jajca
1 žlica olivnega olja
sol
Sušene gobe shiitake 30 minut namakamo v vroči vodi.
Na suho prepražite panceto (iz nje se bo sprostilo dovolj maščobe). Na maščobi prepražite gobe, narezane na manjše kose. Grah kuhajte v vreli vodi približno 1 do 2 minuti in ga ohladite v ledu.
Zdaj pripravite testo za raviole. Kuhinjski pult posujte z moko in vanj naredite jamico. V jamico ubijemo jajce, dodamo ščepec soli in žlico olivnega olja. Testo pregnetite, da bo gladko in rahlo lepljivo (lahko tudi v kuhinjskem robotu). Testo razdelite na manjše kose, jih posujte z moko in razvaljajte v tanke plošče, iz katerih izrežite kroge (če nimate rezalnika, lahko uporabite kozarec).
Zdaj pripravite nadev. Brinzo stepite z malo smetane, dodajte sol, poper, ocvrte gobe in ta nadev dajte v slaščičarsko vrečko s konico.
Nadev stisnemo v sredino krogov in robove peciva rahlo premažemo z vodo. Na vrh položimo drugi krog in robove stisnemo skupaj. V vreli vodi kuhajte približno 3 do 4 minute.
Na koncu pripravite omako beurre blanc. Šalotko in česen prepražite na maslu. Dodajte belo polsladko vino in vinski kis. Zavrite in nato precedite. Precejeno tekočino ponovno segrejte, odstavite z ognja in postopoma stepajte hladno maslo. Pomembno je, da se maslo ne sesiri. Na koncu dodajte preostalo smetano in stepite. Nastala bo kremasta omaka. Če ni dovolj gosta, je treba dodati še več masla. V omako beurre blanc dodamo dušen grah in rahlo segrevamo. Ne kuhajte je, sicer se bo sesedla!
Postrezite na krožniku. Najprej raviole, nato jih prelijte z omako, potresite z ocvrto panceto in pokapajte z drobnjakovim oljem.
Zahtevnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas
težje t 425 min60 min