Od ponedeljka do petka od 7:00 do 15:00
Vsi izdelki
Sestavite testenine: 50 g posušenih gob shiitake.
400 g svežih testenin
150 ml belega vina
450 ml kreme fraîche (recept spodaj)
3 stroki česna
2 šalotki
40 g masla
parmezan
sol
poper
Sestavine: 500 ml najmanj 33 % smetane za stepanje (po možnosti pasterizirane)
2 žlici polnomastnega kislega pinjenca
Sušene gobe shiitake namočite v vročo vodo za 30 minut. Nato odvečno vodo odcedite.
Testenine skuhajte v osoljeni vodi, da so velike kot grižljaj.
Šalotko drobno sesekljajte, česen narežite na rezine in prepražite na maslu. Ocvrite narezane gobe in prilijte belo vino. Počakajte, da alkohol izhlapi, in dodajte kuhane testenine z malo škrobne vode (vode, v kateri so se kuhale testenine).
Na koncu zmešamo s kremo fraîche, da dobimo kremasto omako. Začinite s soljo in poprom ter potresite s parmezanom. Postrezite na krožniku.
V kozarcu zmešamo smetano z pinjencem in pokrijemo s folijo ali papirjem za peko. Kozarec pustite na sobni temperaturi (22-25 °C) 12 do 24 ur, dokler se smetana ne zgosti. Če se po 24 urah ne zgosti, jo postavite v toplejši prostor. Pripravljeno kremo premešajte in ohladite v hladilniku.
Zahtevnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas
Enostavno 410 min30 min