Izberite državo, v katero želite dostaviti blago. Stran bomo ustrezno prilagodili, da boste lahko izbrali dostavo in plačali naročilo.

Testenine iz šitake z domačo kremo fraîche

Testenine iz šitake z domačo kremo fraîche

9. Shiitake tstoviny kopija

Sestavine za testenine Shiitake:

Sestavite testenine: 50 g posušenih gob shiitake.

400 g svežih testenin

150 ml belega vina

450 ml kreme fraîche (recept spodaj)

3 stroki česna

2 šalotki

40 g masla

parmezan

sol

poper

Sestavine za kremo fraîche:

Sestavine: 500 ml najmanj 33 % smetane za stepanje (po možnosti pasterizirane)

2 žlici polnomastnega kislega pinjenca

Postopek za testenine Shiitake:

Sušene gobe shiitake namočite v vročo vodo za 30 minut. Nato odvečno vodo odcedite.

Testenine skuhajte v osoljeni vodi, da so velike kot grižljaj.

Šalotko drobno sesekljajte, česen narežite na rezine in prepražite na maslu. Ocvrite narezane gobe in prilijte belo vino. Počakajte, da alkohol izhlapi, in dodajte kuhane testenine z malo škrobne vode (vode, v kateri so se kuhale testenine).

Na koncu zmešamo s kremo fraîche, da dobimo kremasto omako. Začinite s soljo in poprom ter potresite s parmezanom. Postrezite na krožniku.

Postopek za pripravo domače kreme fraîche:

V kozarcu zmešamo smetano z pinjencem in pokrijemo s folijo ali papirjem za peko. Kozarec pustite na sobni temperaturi (22-25 °C) 12 do 24 ur, dokler se smetana ne zgosti. Če se po 24 urah ne zgosti, jo postavite v toplejši prostor. Pripravljeno kremo premešajte in ohladite v hladilniku.

Zahtevnost Število obrokov Čas priprave Skupni čas

Enostavno 410 min30 min